Young designer Nicholas Gurney has recently completed the renovation of a micro-apartment in Sydney’s Woolloomooloo

Young designer Nicholas Gurney has recently completed the renovation of a micro-apartment in Sydney’s Woolloomooloo. The project, a creative reworking of the existing space in demand to a client’s needs, represents a crucial moment in Nicholas’s own career. His design work is guided by two complementary interests. The first involves seeking the difference between furniture and joining in the resolution of compact spaces. The second, a more selfless ambition, is to make creative design accessible to all. Nicholas sees The Studio as a conclusion of these interests through its spatial improvement and modest budget. (ArchitectureAU, 2018)
Australian architect Nicholas Gurney has used bespoke joinery, sliding partitions and moveable furniture to make the most of restricted space inside this 24-square-metre apartment in Sydney. (Wildsmith, 2018)